Thursday, April 2, 2009

Nasi Ayam Penyek!!!

White Rice
Kacang Rebus
Ayam Penyek 1
Ayam penyek 2

Month of March..i waz in Johor( Hometown ). Mase nie balik to see all my family,Masa kat johor manage too kuar gak ngan my best frenz Afrina, pickup die balik keja,then kitorang pun kuar la g makan petang tue,decide2 mana nak makan kat maner and makan aper,then i suggest makan Nasi ayam penyek yang orang kata agak popular kat johor nie,sebab dier pun xpenah makan.(hehehehe..)so nak tau how its looks like and aper rase,then die pun guide la jalan ke restoran itew.. sampai je kat stu aku pun trus order nasi ayam penyek..Nasi ayam penyek satu!!!
So inilah rupe Nasi ayam penyek tue,simple jer sebenarnyer,tp sambal dier..mak aaihh..podeh..but its very nice and i enjoy it..

7 comments:

Nurul | Yot | Yati said...

ler...i ingatkan u masak sendirik recipe ayam penyek tu. baru nak belajar. ngeh ngeh ngeh..bile lagik balik malaysia?

@Fr!^n@ said...

at last...
lame i tunggu ur story bout ayam penyet nih.. heee.. :P

pesal tak ceta pasal that car..
trbo car.. kewl man.. :P heee.. :P

Dya said...

teringat ayam penyet kt banafe..
depan hotel new york..
try la :)

farid said...

Afrina : hahahha..bz la,teramat bz,travel lg..work loadz..hahaha..best x kta turbo yg i bawak tue..nanti bawak u lg la..huhuhu..

farid said...

dya : haaa..kat stu la kitorang makan..camner tau nie..pasang spy ea..biler nak bawa dya plak nie??
u know that i ngo hou gua chu lei.. u..

Dya said...

dya selalu mkn la kt banafe..
sedap!!!!
every nite g sana klu free..
mkn chicken chop kt sana sedap!!!yummy..

farid said...

ic..nanti try la chicken chop dier,tp nak ajak dya skali..leh ker..?